Dot Hutchison : Pillangók ​kertje (A gyűjtő 1.rész)

 


Fülszöveg: 

A ​szépség még soha nem volt ilyen rettentő.

Egy elszigetelten álló, hatalmas ház mellett gyönyörű kert terül el.

A kert nemcsak buja virágokat és árnyas fákat rejt… A „Pillangók” becses gyűjteményét is: elrabolt fiatal nőket, akiket fogvatartójuk pillangószárnyas tetoválással bélyegez meg. A gyűjtemény ura a brutális, őrült Kertész, akinek mániája, hogy elkapja és megőrizze magának a szépséges pillangólányokat.

Miután a kertet végül fölfedezik, az FBI ki akarja kérdezni az egyik túlélőt. Victor Hanoverian és Brandon Eddison ügynökök kapják a feladatot, hogy göngyölítsék fel karrierjük egyik leggyomorforgatóbb ügyét. Ám a kihallgatott lány, akit csak a Maya néven ismernek meg, önmagában is kész rejtélynek bizonyul.

Ahogy kibontakozik a lány fordulatos és csavaros története, lassan fény derül a Pillangók kertjére is, Maya pedig mesél régi sérelmekről, új megmentőkről, valamint egy szörnyűséges férfiról, aki semmitől sem riadt vissza, hogy rabságban tarthassa a szépséget. De minél többet árul el a lány, az ügynökök annál inkább gyanakodnak, hogy vajon mit titkol még…

Azonnali sikert aratott thriller, mely a Goodreads Choice Awards 2016 szavazáson a 2. helyet érte el, a megfilmesítési jogokat pedig A visszatérő Oscar-díjas producerei vették meg.

Ismerd meg a pillangólányok múltba nyúló titkait!

Véleményem a könyvről : 

Néha annak az érdekében, hogy a depisnek ítélt hangulatokat a karantén miatt feloldjam egyszer kétszer bele csempészek az olvasmányaim közzé egy kettő pszichothrillert ami kicsit feldobja a hangulatokat. Igen pontosan úgy van ahogy gondoljátok. Ez a könyv is ezért került bele a listába. De kijelenthetem egy percét sem bántam meg ❗♥️

Igaz az elolvasott könyveimet általában még aznap véleményezem, de itt nem úgy sikerült, mivel a könyv végére annyi érzés volt bennem, hogy kész érzelmi hullámvasút lett belőlem, aminek hatására egyik pillanatban nevettem a másikban pedig néhány lapot gyürkészelve sírtam. Hát igen eléggé fel tudja kavarni az embert a történet. Így ennek hatására másnapra maradt a dolog. 

A borító nagyon szép a maga letisztult formájában. Ami a történetnek egy tökéletes keretet ad. A cselekmény szál a krimi szálnak köszönhetően nagyon izgalmas, hátborzongató, gyomorforgató, határozottan morbid és még sorolhatnám a végtelenségig a megfelelő jelzőket a történetre, annyira fantasztikus volt. 😍 Az olvasót a könyv egész teljes valójában megtöri, és hiába próbálja menekülni, csak rántja magával a mélybe. Arról nem is beszélve, hogy az írónő mennyire kifejtetlenül adja át az olvasónak a gyilkosság és a nemi erőszak okozta fájdalmakat. Amiket az elmém akaratlanul is próbál elképzelni és ennek hatására meg ismerem, hogy a képzelőerőm mekkora. ( Hát igen néha elég gáz olyannak lenni, aki elképzelni olvasás közben, hogy mit is lát.) 🤷

Hiába próbáltam letenni legalább addig, míg tartok egy mosdó szünetet az agyam mégis inkább olvasni akarta tovább. Így nem is lepődtem meg annyira azon, hogy elég gyorsan végeztem vele. 😍♥️ 

A karakterek kidolgozása félelmetesen valóságos volt. Ami nagyban befolyásolja az olvasási élményt. A cselekmény pedig ami végigkísérte a történetet egyszerűen remek volt. 

Az egyetlen egy dolog ami zavart az egész könyvben az az, hogy tudom a nemi erőszak hallatán minden normális ember megborzong. De a gyilkosság, az emberi gonoszság,a halál vagy éppenséggel a szexualitás nem volt a könyvben megfelelően kifejezve. Tudom, hogy elég kemény témák, de valahogy egy kicsit hiányoltam a történetből. 

Ennek a dolognak az ellenére megállta a helyét a pszichothrillerek listáján ❗

Köszönöm szépen, hogy elolvashattam ❗♥️

CSAK AJÁNLANI TUDOM ❗😍

FELNŐTT OLVASÓK SZÁMÁRA ❗❗

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

L.J. Shen : VICIOUS - Ádáz (Sinners of Saint 1.rész)

Könyvecském ❤️‍🔥❤️‍🩹

Katee Robert : Abel (Sabine Valley 1. rész)