Jennifer L. Armentrout : The ​Return – Visszatérés (Titan 1.rész)

 


Fülszöveg : 

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​CSONTOS SEGGŰ VÉN MOIRÁK HALÁLRA RÖHÖGIK MAGUKAT…

Egy éve már, hogy Seth alkut kötött az istenekkel, és nekik adta az életét. Eddig minden tőlük kapott munka durva volt és véres – amivel neki nem is volt semmi gondja. Apollón azonban most valami egészen más feladattal bízza meg. Testőrt kell játszania, és a szabály: mindent a szemnek, semmit a kéznek. Csakhogy olyasvalaki számára, akinek egész életében gondjai voltak a szabályokkal, ezt nem is olyan könnyű betartani.
Josie el sem tudja képzelni, mit akarhat tőle ez az őrült, de nagyon szexi pasi. De nem sok jót ígér, hogy az otthonától távoli, épp csak elkezdett új életét Seth megérkezése a feje tetejére állítja, és egyenesen beledobja őt egy olümposzi méretű turmixgépbe. Josie-nak vagy teljesen elment az esze, vagy tényleg egy egyenesen a görög mitológiából megelevenedett szörnyeteg tör az életére.
Persze könnyen lehet, hogy mindennél nagyobb veszélyeket rejt majd az aranysárga szemű, titokzatos Sethtel való izzóan szenvedélyes kapcsolata.

MERT A TÖRTÉNELEM, ÚGY TŰNIK, MEGINT MEGISMÉTLI ÖNMAGÁT…




Véleményem a könyvről : 

Mint mindenki más én is én is alig vártam, hogy elkezdjem a könyv olvasását. Nem is tudom, hogyan írjam le annyira nem találom a szavakat. Minden egyes oldalát úgy olvastam, mintha az utolsó könyv lenne, amit a kezembe vehetek. Annyiból igaz sajnáltam a dolgot, hogy ez egy társsorozat része, amit a kiadó sajnos nem fordított le. De ennek ellenére is nagyon nagy nyomott hagyott bennem a történet. 

Lenyűgöző stílusa az írónőnek már az első oldalom megmutatkozik, amire én mint kezdő író elég féltékeny tekintettel nézek és az Istenhez fohászkodom, hogy én is ilyen csodákat tudjak írni. Igaz mi külső szemlélők nem láthatjuk, hogy mennyire nehéz dolga is van, mi csak a végeredményt láthatjuk. Már számtalan könyvében tapasztaltam, hogy milyen remekül tud írni romantikus regényeket, de szögezzük le, hogy fantasyban lekörözhetetlen. 

Az egész történetben annyi bánatom volt, hogy mire kezdett a hangulat fokozódni és belelendültünk a történetbe elérkeztünk a könyv végére. 
A könyv most igen furcsa nem mindennapi koncepciót vesz elő a Görög mitológiát. Igaz régen nagyon sokszor olvastam róla történelem könyvekben, de fantasyban még soha nem volt dolgom olvasni. 

A történet a fiatal egyetemista Josie-ról szól, aki pszichológiát tanul, hogy segítsen az olyan mentásil betegeken, mint az édesanyja. A véletlennek köszönhetően beleütközik egy gyönyörű, idegen férfibe, aki nem más mint Seth. Seth egy apollüón szülötte ( egy tiszta és egy félvér ) , aki hatalmas természetfeletti erővel rendelkezik. Apollón isten parancsára a lányt védelmeznie kell, mivel ő is egy természetfeletti erővel rendelkező lény, akinek visszafogták az energiáit a saját érdekében. Viszont a Tartaroszból most kiszabadultak a titánok és az olyanra vadásznak, mint a fiatal hősnőnk.  A lány is azt hiszi, hogy megőrűlt, mint az édesanyja , mivel egy tökéletes pasi azt állítja róla, hogy egy természetfeletti lény, pont mint az előbb említett srác. Aról nem is beszélve, hogy állítása szerint létezik az Olümposz, az istenek és még a pegazusok is. Nayon szörnyű dolgok után belátja, hogy Seth mindvégig igazat mondott és ennek tudatában tudja, hogy ő lehet az egyetlen ember aki mellett biztonságban lehet. Útjuk során a kémia felizzik körülöttük. hiába próbálkozik távol tartani magát Seth is Josie-tól, viszont a múltja miatt úgy gondolja nem érdemli meg őt. 

A történet nagyon sok kérdés vetődik fel bennünk a folytatással kapcsolatban, amit nem is csodálok, hiszen egy fordulatos, izgalmas és romantikus történet, ami soha nem lehet unalmas. A két karakter közzül ha választanom kellene, akkor azt mondanám, hogy hiába Josie a főhőse a történtben, mégis Seth lesz a könyv igazi lényege, hiszen a multja mé kérdéses. 

Összegzésképpen nem csalódtam a könyvben, sőt megint a tetőfokára vitte a hangulatot. Nagyon nagyon nagyon fantasztikus volt, és ez enyhe célzás, hogy mégis mennyire tökéletes. Úgy érzem, hogy ez újra olvasós könyv lesz a polcomon. 

Köszönöm szépen, hogy elolvashattam. 

16+

Kedvenc idézetem a könyvből : 

" Soha nem gondoltam volna, hogy egy mosolynak ilyen hatalma lehet."

"Bárcsak lenne az agyamon kikapcsológomb."





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

L.J. Shen : VICIOUS - Ádáz (Sinners of Saint 1.rész)

Katee Robert : Abel (Sabine Valley 1. rész)

Könyvecském ❤️‍🔥❤️‍🩹