Kiersten White : Slayer ​- Vadász (Vadász 1. rész )

 


Fülszöveg :

Egy ​valami világos: Kiválasztottnak lenni könnyű, választani viszont nehéz.

Nina és az ikertestvére, Artemisz közel sem hétköznapiak. De nem is lehetnek azok, hiszen a Figyelők Akadémiáján nőnek fel, ami kicsit más, mint egy megszokott bentlakásos iskola. A tiniket itt a Vadászok – a sötétség erői elleni harcra természetfeletti erővel megajándékozott lányok – vezetésére képzik. És bár az anyukája a Figyelők Tanácsának rangos tagja, Nina soha nem élte a Figyelők erőszakos életét. Ehelyett az ösztöneire hallgat, és az iskola medikusaként teremti meg a világát.

Egészen addig a napig, amíg az élete örökre megváltozik.

Buffynak, a híres (és hírhedt) Vadásznak hála, akit védve vesztette életét Nina apukája, nem elég, hogy Nina a legújabb kiválasztott, egyben az utolsó is. Pont.

Miközben Nina a képességeit a Figyelőségre készülő Leóval fejleszti, bőven van, ami lefoglalja: egy szörnyviadal, egy démon, aki boldogságot eszik, egy árnyas alak, aki folyamatosan felbukkan az álmaiban…

De Nina új erőit igazán akkor teszik próbára, amikor egymás után kerülnek elő a hullák, mert könnyen lehet, hogy egy szerette lesz a következő áldozat.


Véleményem a könyvről : 

Gondoltam olvasok majd egy jó kis fantasy könyvet, de sajnos nem igazán így történt. 

A történet Nináról szól és ikertestvéréről Artemiszről, akik együtt nőttek fel a Figyelők Akadémiáján, annak érdekében, hogy segítsék a vadászokat, akiknek az volt a munkájuk, hogy megöljék az összes démont a világon. Miután Buffy, a híres vadász 2 hónappal ezelőtt majdnem elpusztította a világot, aminek hatására megváltozik minden.  Ennek a következményei közzé tartozik, hogy Nina lesz az utolsó kiválasztott, aminek mondjuk úgy nem nagyon örül. Miközben Nina Leóval a képességét fejleszti meggyűlik a baja néhány aprósággal is, ilyen például egy démon, a szörnyviadal és egyéb más dolgok. 

Az egyetlen hátulütője szerintem a történetnek az, hogy aki még nem látta a Buffy-t ahogyan én sem az az egész háttértörténetről lemarad és így az olvasás közben ide oda kapkodja a fejét. Ha viszont rá akarunk térni Buffy-ra akkor az egész történetről lemaradunk. 

Magával a történettel nem volt semmi baj. Mert ha a sok homályos foltot nem számítom bele, akkor egy hiperszuper kis regény lehetne, sok pörgős részlettel és izgalmas cselekményekkel. Annak ellenére, hogy Nina is elítéli magát, újdonsült erejével mégis próbál segíteni. Így ez egy pozitív szereplővé teszi számomra. 

Ha összegeznem kellene a történetet, akkor mélyen csalódtam benne. Reménykedem benne, hogy a következő rész jobb lesz. 


Köszönöm szépen, hogy elolvashattam. 

16+

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

L.J. Shen : VICIOUS - Ádáz (Sinners of Saint 1.rész)

Katee Robert : Abel (Sabine Valley 1. rész)

Könyvecském ❤️‍🔥❤️‍🩹