Lakatos Levente : Barbibébi ( 1. rész )

 


Fülszöveg : 

„Arra ​sem emlékezett, hogy mikor került a biliárdasztalra. A fekete bőrű srác, akit a combjaival szorított magához, már legalább tíz perce az extrém-mélyre kivágott dekoltázsát nyalogatta, s közben méretes ujjaival a feszes melleit masszírozta. Végre kezdett beindulni a buli!”

Magyarország legnépszerűbb popsztárja kidobja aktuális barátnőjét. Barbi élete a siker, a pénz és a csillogás. A szakítás után egyre mélyebbre süllyed, míg egy hétvégi buli után szándékosan elgázolják.

A sokktól emlékezetkiesése lesz, szinte mindent elfelejt botrányos múltjából. Siófokra menekül az őrjöngő média elől, ahová legjobb barátja, Krisz is elkíséri. Krisz nem bocsátotta meg Barbinak, hogy kifecsegte féltve őrzött titkát – hogy a fiúkat szereti. Mégis segít neki, együtt nézik végig Barbi régi videóblogjait, hogy rájöjjenek, ki akarhatta megölni. És hogy szembenézzenek eddigi önmagukkal, és eldöntsék végre, mit is akarnak kezdeni az életükkel – és persze a két siófoki szépfiúval, akiktől könnyebb elolvadni, mint a tűző nap sugaraitól.

Lakatos Levente gossip-, és ifjúsági újságíróként közvetlen közelről ismeri a sztárok csillogó és gyakran sötét világát. Első regénye arcpirítóan szókimondó, merész és megindító.



Véleményem a könyvről : 

Tudom mostanában nagyon sok időre eltüntem, de igen zűrös volt mostanában a hetem és a hónapom is. De mivel nem szerettem volna sok könyv véleménnyel elmaradni, így most egy kicsivel többet hoztam mint amire számítottam, amit a napokban közzé is fogok itt tenni. 

A könyv borítója igazán felkelti a vásárló kíváncsiságát a letisztultsága és az öszképe. Igaz maga a kötet nem egy kis példány, ami azok számára íjesztő lehet, aki nem vetette bele még magát az olvasás világába, de ahogy elkezdi az ember olvasni már csak annyit vesz észre, hogy a könyv felét már el is hagyta. Tapasztalatomból mondom. 

Nem most olvastam elsőre ezt a történetet, mivel Lakatos Levente számomra a legkedvesebb magyar író. A munkássága során már igen sok művét olvastam el elsőként, amit a rendkívűli írástechnikája  igazán emlékezetessé tette számomra. Ha időhöz kellene kötnöm az első olvasást, akkor körübelül az általános iskolai éveimhez tudnám besorolni, ahol még jócskán az olvasás elején jártam. A történet szembetűnőleg nem sokat változott, viszont stílusiag igen jelentős fejlődésen esett át. Aminek köszönhetően felnőtt fejjel teljesen máshogyan jönnek át a dolgok. 

A Barbibébi hősnője számomra nagyon nagyban felkeltette bennem a sajnálat érzetét, mivel egy hétköznapi ember nem tudja az ilyes fajta dolgokat átérezni. Van róla elképzelésem milyen lehet, de az akkor is sokkal másabb. Barbi hiába szeretne menekülni a démonai elől Budapestről egészen a Balatonig követi őt. És nem csak a régi emlékek, hanem a folyton felbukkanó riporterek és zaklatók is kész pokollá teszi szerencsétlen Barbi mindennapjait. Viselkedésének köszönhetően eltávolodott minden barátjától és ismerősétől, az egyetlen barátja Krisz, akivel a kapcsolata nem úgy alakul, ahogyan azt ő szeretné. Nagyon messzire soródródott a rossz úton, amit sajnos huzamos ideig nem tud helyrehozni. 

A történetünk helyileg Magyarország igen neves településein zajlanak Siófokon és Budapesten. Adot az egésznek egy keretet, ami egésszé tette a történetet. 

Köszönöm szépen, hogy elolvashattam ! 

CSAK FELNŐTT OLVASÓK SZÁMÁRA ! 😈💦

ERŐSEN KORHATÁROS !😈


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

L.J. Shen : VICIOUS - Ádáz (Sinners of Saint 1.rész)

Könyvecském ❤️‍🔥❤️‍🩹

Katee Robert : Abel (Sabine Valley 1. rész)