Leigh Bardugo : Six of Crows – Hat varjú (Hat varjú 1.) (Grisaverzum)

 


Fülszöveg : 

Ketterdam: nyüzsgő nemzetközi kereskedelmi csomópont, ahol jó pénzért minden megkapható, és ezt senki nem tudja jobban, mint Kaz Brekker, a kivételes tehetségű bűnöző. Kaz veszélyes küldetésre kap megbízást, és cserébe olyan gazdagságot kínálnak neki, ami legvadabb álmait is felülmúlja. Egyedül viszont képtelen sikerre vinni a vállalkozást…

Egy bosszúszomjas elítélt.

Egy szerencsejáték-függő mesterlövész.

Egy különleges múltú szökevény.

Egy Kísértet néven ismert kém.

Egy varázserejét a nyomornegyedben kamatoztató szívtörő.

Egy tolvaj, aki a leglehetetlenebb helyzetekből is kiszabadul.

Hat veszélyes törvényenkívüli és egy lehetetlen vállalkozás. Kaz csapata az egyetlen, ami megmentheti a világot a pusztulástól – ha előbb ki nem nyírják egymást.




Véleményem a könyvről : 

Tudom manapság elég gyakran eltűnök , és ezáltal nem posztolok új bejegyzést szeretett blogomra, de próbálom behozni az elmaradásaimat. Így ennek tudatában fogadjátok sok sok szeretettel Leigh Bardugo : Six of Crows - Hat varjú című regényének első részének véleményezését. 


A könyv világnézetének kialakítása : 

Bardugo a kezdetektől fogva belevág a fő cselekménybe, és végig elkötelezett marad, még akkor is, ha a karaktereken van a hangsúly. A cselekménye hihetetlenül magával ragadó, annyi fordulattal, hogy a könyvet nehéz letenni. Ez a könyv az elmejátékokra és az okos cselekményekre összpontosít. Az karaktereknek ezer biztonsági tervvel kell rendelkeznie, és mindent ragyogóan megtervezett Bardugo. A Grisha világépítése nagyon magával ragadó, annak ellenére, hogy kontextus nélkül vagyunk benne; Emlékszem, arra gondoltam, hogy nagyra értékeltem volna egy megfelelő Ketterdam térképet, és akkor kaptunk egy jó térképet a második könyvben!
Bardugo prózája fantasztikus, és van néhány igazán gyönyörű idézet innen. Aztán megint elfog egy olyan érzés, mintha túl sokat próbálna kihozni egy olyan dologból, aminek se eleje se hátulja nincs. 

Karakterek kidolgozása és véleményezése : 

Bardugo körönfont  karaktereket  dolgozik ki. Minden egyes karakter nő, minden egyes karakter fejlődik, minden egyes karakter birtokolja a szívemet. Oké, talán nem mindegyik, de igen sok. 
Inej egy banda tagja és egy gyilkos, de kétségbeesetten akar helyesen cselekedni, és felszabadítani a hozzá hasonló rabszolgákat. Átment a pokolon és ennek tudatában  erősen és uralkodva jön a képbe. Olyan valóságosnak érzi magát az oldalon; van szíve, de csak az őt körülvevő emberek körül engedi ki. Tetszik ez a kombináció.

Kaz a leginkább manipulatív, szörnyű, erkölcsileg fekete főszereplő, akiről valaha olvastam, és darabokra szedtem. Abszolút antihős; igen, küldetése van, hogy megmentse a világot, de törődik a világ megmentésével? NEM !!! Nem törődik, csak a készpénz megszerzésével. Még mindig összetett, dimenziós karakter lehet, aki őszintén törődik azzal, hogy barátai ne haljanak meg (bár ezt sosem vallotta volna be).

Jesper szellemes és abszolút öröm róla olvasni, hihetetlenül szimpatikus, mint egy korábbi farmfiú, aki elesett a kegyelemtől. Szereti a veszélyesen élni, és tisztában van azzal a fájdalommal, amit saját tettei okoztak neki, és megpróbálja átvészelni.

Nina vidám, idealista és okos, és a flörtöléstől a beszélgetésekig tíz másodpercen belül eljuthat. Nagyon jó karakter, mert olyan komoly és pozitív, mindazonáltal, ami vele történt az az ő életét is megnehezítette. 

Wylannak valójában nincsenek itt pov fejezetei, de mindenesetre kiáltást kap tőlem a CK -ban levő pov fejezetei miatt. Itt is szórakoztat, elpirult jótevőként jelentkezik, de pletykák és intrikák kavarognak tényleges múltja körül.

Matthias a legkevésbé kedvencem. Elég dinamikus és remek karakterívvel rendelkezik, de nem érzem úgy, hogy közel olyan eredeti karakter lenne, mint az ötök. De majd csak megkedvelem őt is.
 
Baráti kapcsolat jellemzése : 

 Fantasztikus csapat együtt. Viccük a szívem melengeti. Jespernek és Inej -nek különösen minden idők egyik kedvenc baráti dinamikája van; a tréfájukat és az őszinte bizalmukat egymás iránt, és azt, hogy viccelődnek a Kaz iránti kölcsönös szerelmükön.
Ezenkívül a párbeszédben is teljesen eluralkodik a humoruk. Fogalmad sincs, hányszor kellett visszatartanom a nevetést.
- Ha megkapjuk a pénzünket, akkor kruge -t égethetsz, hogy melegedjen - mondta Kaz. "Gyerünk."
Jesper megnézte az iránytűjét, és dél felé fordultak. - Fizetni fogok valakinek, hogy értem égesse el a krugemet.
Kaz lépett mellé. „Miért nem fizet valaki másnak azért, hogy valaki fizessen érted? Ezt teszik a nagy játékosok. ”
„Tudod, mit csinálnak az igazán nagy főnökök? Fizetnek valakinek azért, hogy fizessenek valakinek… ”

Útmutató Leigh Bardugo Romantikus szállához : 

Komolyan mondom, szükségét éreztem ennek a teljes résznek, mert a romantika NAGYON jó. De a romantikus cselekmények soha nem előzik meg a könyvet; Van jegyzetlista ezekhez a könyvhöz,kétszer annyi jó karakterpillanat és pompás idézet van, mint romantikus pillanatok.
Kaz és Inej az egyik kedvenc könyvpárom. Korábban a harmadik kedvencemnek tartottam őket, de gyorsan minden idők kedvencévé váltak. Annyi apró pillanatuk van és ilyen lassú romantikus fejlődésük. 

"Páncél nélkül leszek, Kaz Brekker. Vagy egyáltalán nem leszel velem. "

Jesper és Wylan a könyv nagy részében egyszerű aranyosak. Aranyos megközel építettek, de nem voltam annyira befektetett. És akkor megjelenik az a One Line a könyv végén, és megöltek. Tényleg, Bardugo? Inkább a szívemet hagyhattad volna érintetlenül, de ?? nem túl sok. Ezenkívül mellékes, de nem értem, hogyan lepődött meg bárki is, hogy a második könyvben szerepel. Tudom, hogy a heteronormativitás létező dolog, de hogyan lehet heteroszexuális módon olvasni a "nem csak lányok" és a kölcsönös elpirulást?

Matthias és Nina itt nem volt olyan nagy fellángolás számomra. Teljesen megértem, mi vonzó a dinamikájukban; édesek és elképesztő kapcsolati fejlődésük van. De engem személy szerint nem vonzanak; Nem kell húsz percig feküdnöm, amikor a jeleneteiket olvasom.

Azok a részek, amiket még szívesen kiemelek : 

Valami, amit nagyon figyelmen kívül hagynak, hogy mennyire változatos ez a sorozat; nem csak a nem fehér karakterek, az lgbt karakterek és a rosszindulatú lánykarakterek tekintetében, bár ezek mindegyike megvan. De a Six of Crows rendelkezik a valaha volt fogyatékkal élő karakterek legjobb képviselőivel is. Kaz fogyatékossága reális módon befolyásolja az életét, és nincs mágikus gyógymód rá, DE !  Még mindig óriási barom, és a fogyatékosság soha nem lesz karakterének fogyasztó része !! Ott van az is, hogy egy pufók főszereplőt a csoport legszebb tagjaként ábrázolnak, ugyanakkor nem a megjelenésére redukálják. Van még egy diszlexiás karakter (a FANTASY -ban!), És a karakterívének egy része megtanulja, hogy a tanulási különbsége nem teszi őt hülyévé. Van egy fő karakter az ADD -vel is.

Ez a sorozat a legjobb módon kezeli az érzelmi és fizikai traumákat. Ezeknek a karaktereknek egy része traumát szenved, és ezt soha nem ábrázolják kárként. Ez egy aspektusa annak, hogy kik ők. Emberek, de hátterük soha nem veszi át karakterüket. Ezért van a történetben egyensúly. A helyreállítást is nagyszerűen ábrázolják; ezen karakterek egyike sem "javítható", de nem baj. Az egész témát jobban kezelik, mint a legtöbb kortárs, akik teljes mértékben a traumákra összpontosítanak. Annyira értékelem.
 Engem soha nem untatott ez a könyv, és jobban szeretem a karaktereket, mint a saját életemet. Nagyon ajánlom mindenkinek, hogy olvassa el. 

Az értékelésem ezeknek a dolgoknak a tudatában : 

Öt szilárd csillag. Ez a könyv kezdettől fogva magával ragadott, odáig, hogy tudattam volna, hogy megtaláltam a kedvencemet, még azelőtt, hogy  félúton jártam volna. Itt Bardugo egy kreatív cselekményt, érdekes és erkölcsileg szürke karaktereket, csoportdinamikát és tréfálkozást, nagyszerű írási stílust és néhány igazán elsődleges romantikus cselekményt integrál. A francba, Leigh Bardugo írhat romantikát. Nagyon -nagyon kevés olyan könyv van, amit szívből szeretek. De ez a sorozat minden idők kedvenc fantasy sorozata. Semmilyen versenytője nem lehet ennek a könyvnek ! 

Köszönöm szépen, hogy elolvashattam ! 💕💕

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

L.J. Shen : VICIOUS - Ádáz (Sinners of Saint 1.rész)

Katee Robert : Abel (Sabine Valley 1. rész)

Könyvecském ❤️‍🔥❤️‍🩹